Om bion

 

Rimforsa bio drivs av en ideell förening i Godtemplargården. Samma ideella krafter har nu rustat upp biografen, både tekniskt och estetiskt. Numera håller både ljud- och bildutrustning högsta kvalitet och kan konkurrera med de främsta i landet. Faktiskt. Läs mer nedan.

2012-10-30
Här kommer bildbeviset. Montering pågår.

2012-10-24
Nu är det riktigt stökigt i bion men det händer hela tiden saker som driver bygget framåt! Vi kan glädja Rimforsa med att vi idag tagit ett viktigt beslut. Vi kommer satsa på senaste tekniken av Dolby server! Tack var det kan vi visa 3D filmer som är inspelade med 48 bild/sekund istället som det mer vanliga, 24bilder/sekund. Förmodligen har inte ens SF i Linköping har så bra teknik! Vi satsar verkligen på att leverera bästa möjliga upplevelse! Något ni kan se fram mot.

2012-10-07
Hur går det med ombyggnationen av bion, Måns? ”Jo, tack! Det går framåt. Vi har hittills monterat ner alla högtalare, gardiner och en av de gamla projektorerna. Vi har också gjort ett nytt, större hål för projektorfönster som den nya projektorn behöver. Idag har vi träffats och börjat fundera lite över när vi kan tänkas ha ny-premiär och hur den i så fall ska vara. Allt bör vara klart någon gång i december så i alla fall till helgerna runt jul ska vi kunna öppna portarna för framtiden. Vi satsar Big Time för att verkligen kunna erbjuda en riktigt hög kvalité!”

Just nu arbetas det hårt på Rimforsa bio för att snart kunna erbjuda filmvisning av högsta kvalitet. Ideella krafter ser till så att de gamla projektorerna får lämna plats för den senaste digitala tekniken. Dessutom kommer en ny filmduk av extra hög kvalitet och ett ljudsystem som ligger i nivå med de bästa SF biograferna att garantera en filmupplevelse av högsta klass. Faktum är att förutom Rimforsa så är det bara 4-5 biografer i Sverige som satsar på den nivån. Förhoppningen är naturligtvis att så många som möjligt tar chansen att njuta av många härliga filmer framöver.

Håkan monterar ner den gamla utrustningen. I bakgrunden en av de två gamla projektorerna. Numera historia.

Hål i väggen till maskinrummet för nya projektorn.

Än så länge ett hål i väggen där den nya projektorn ska projicera ut nya spännande filmer.

Inom kort byts de gamla projektorerna ut mot digitala.

 

Så här såg den gamla projektorn ut. Numera är utrustningen digital och den 9 december 2012 visas den första filmen med den nya utrustningen. I 3D!