Nyheter

Artikel om Rimforsa Bio i Kindaposten

https://www.vimmerbytidning.se/nyheter/kinda/fristaende-bion-drivs-med-ideella-krafter-om5657879.aspx


Rimforsa Bio är nu med i www.bio.se
På sikt kommer du också att kunna köpa biljetter till Rimforsa Bio på sajten.

BIO.SE SAMLAR SVERIGES OBEROENDE BIOGRAFER

Hos bio.se hittar du utbud och biljetter till hundratals filmer och biografer över hela Sverige. Biobesökare får tillgång till ett betydligt större och mer varierat utbud än någonsin tidigare. Vi startade sajten för att vi vill att fler ska upptäcka mångfalden, engagemanget och kvaliteten hos landets oberoende biografer.

Sajten drivs sedan 2 år tillbaka av Biografcentralen med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Filminstitutet och Stockholms Stad. Alla intäkter till bio.se går direkt till drift, utveckling och marknadsföring av sajten.

Biodiversitet

Vi är bio.se
Hos oss kan man köpa biljetter till hundratals oberoende biografer som är utspridda över hela Sverige.
Biografer som är väldigt olika varandra, men som alla drivs av människor som älskar film.
Människor som i likhet med oss tar film på allvar.
Det tycker vi är stort.
Men så är ”bio” också ett ord med en stor betydelse: liv. Engelskans ”cinema”, tyskans ”kino”, och spanskans ”cine” kommer från grekiskans kinema, som betyder rörelse.

Det är vad vi ägnar oss åt: liv och rörelse.

Vi startar bio.se för att vitalisera Sverige som filmland; för att skapa dynamik, mer mångfald, mer kött och blod, fler reaktioner, fler samtal.

Mer liv.

Det sägs ibland att livet inte är som på film. Det är sant. Livet är inte en rak Hollywoodfilm som börjar i ena änden och slutar lyckligt eller olyckligt i den andra. Livet är ett trassel. En mångfald av omtumlande, nervkittlande, sensuella, sanningssägande, hoppfulla, identitetskrisande, och befriande sorglösa filmer.

Vi gillar alla sorters film. Det är härligt att bara försvinna in i ett storslaget äventyr där det tydligt framgår vem som är hjälte och vem som är skurk, för att efter filmen stiga ut i vardagen igen och upptäcka att den är sig lik. Men ibland behöver ens invanda föreställningar skakas om – så att den verklighet man kliver ut i efter filmen på ett egendomligt sätt skiljer sig från den verklighet man befann sig i innan.

Omväxling förnöjer. Omväxling är liv.

Vi vill att fler ska upptäcka den befriande mångfalden hos Sveriges oberoende biografer. En mångfald som inte bara handlar om filmutbudet, utan också om sådant som atmosfär, karaktär och historia. Om alla de där detaljerna som det är svårt att sätta fingret på men som tillsammans bidrar till att ge liv åt rummet – och som kan göra biobesöket till något magiskt.

Vi kallar det för biodiversitet.


Rimforsa bio har tilldelats Tjärstads hembygdspris för 2014

Torsdagen den 6 mars var Elisabeth Wärnberg Gerdin inbjuden till Tjärstads hembygdsförenings årsmöte för att berätta om bions verksamhet. Det hon inte visste var att hon och Rimforsa bio skulle få ta emot Tjärstads hembygdspris 2014.

Motiveringen lyder:
”Tjärstads hembygdspris 2014 tilldelas Rimforsa Bio för deras mångåriga, engagerade och ideella arbete för en levande biograf i Rimforsa. Man har förnyat, renoverat och moderniserat men ändå bevarat känslan av en traditionell biograf med ett brett utbud av de senaste filmerna och samtidigt med ett lyssnande öra till vad publiken önskar.”

Elisabeth är sedan många år en av eldsjälarna i föreningen som driver bion och lägger ner mycket ideellt arbete på att kunna erbjuda ett brett och aktuellt utbud. ”Det känns ju verkligen jätteroligt att få den uppskattningen för allt vårt arbete!”, säger Elisabeth. Priset då, ja det är en fin ”vällingklocka” i mässing att sätta upp på väggen, med inskription.